MALZEMELER
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
İki buçuk su bardağı un
1 çay bardağı su
İçi için:
1 çorba kaşığı sirke
İki buçuk su bardağı un
1 çay bardağı su
İçi için:
250 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Yarım çay bardağı su
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için:
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Sıvı yağ, sirke, un ve suyu iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp her birini merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçi için kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve suyu yoğurun. Hamurun bir kenarına kıymalı harçtan koyup diğer tarafını üzerine kapatarak elinizle bastırın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Çiğ börekleri kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlunun üzerinde fazla yağı süzüldükten sonra servis tabağına alın. Sıcak olarak ayran ya da çayla birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder