Antep Fıstıklı Çıtır Tavuk Tarifi
Kaç Kişilik4 kişilik
Pişirme Süresi20 dakika
Hazırlama Süresi15 dakika
Antep Fıstıklı Çıtır Tavuk Malzemeleri
- 600 gram tavuk göğsü
- 120 gram çiğ antep fıstığı
- 70 gram ay çekirdeği
- 1 su bardağı galeta unu (ya da ekmek kırıntısı)
- 1 avuç maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Antep Fıstıklı Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?
- Tavukları uzunlamasına kesin.
- Tavuk dışında tüm malzemeleri rondodan geçirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun.
- Tavukları önce yumurtaya sonra rondodan çektiğiniz karışıma bulayıp tepsiye dizin.
- Tepside üzerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecede 20 dakika fırınlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder