Acılı Çıtır Biftek Tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

23 Eylül 2018 Pazar

Acılı Çıtır Biftek Tarifi

Acılı Çıtır Biftek Tarifi

Acılı Çıtır Biftek
Kaç Kişilik2 kişilik
Pişirme Süresi15 dakika
Hazırlama Süresi10 dakika

Acılı Çıtır Biftek Malzemeleri

  • 300 gram jülyen doğranmış biftek
  • 100 gram mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 adet doğranmış taze soğan
  • 1 adet jülyen doğranmış kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı acı sos

Acılı Çıtır Biftek Nasıl Yapılır?

  1. Etleri bir kasede mısır nişastası ve baharatlar ile iyice harmanlayın.
  2. Kızgın yağda 3-4 dakika kızartın.
  3. Bir tavaya yağı koyun.
  4. Soğan ve biberleri 1 dakika kadar soteleyin.
  5. 1 yemek kaşığı soya sosu ekleyin.
  6. 1 yemek kaşığı acı sos ekleyin.
  7. 1 yemek kaşığı ketçap ilave edin.
  8. Kızarttığınız etleri tavaya alın.
  9. 1- 2 dakika kadar pişirin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder