İşte enfes bir Vişneli Tayfır tatlısı yapmak için uygulamanız gereken adımlar...
Vişneli Tayfır daha önce ismi nedeniyle Meclis menüsünden çıkarılmış ve bir yıl sonra adı değiştirilerek yeniden menüye eklenmişti.
Bir tencereye bir paket vanilyalı pudingi ve vişne suyunu boşaltıp kaynatınız. Ardından karışımı bir cam tepsiye boşaltınız. Soğuyan karışıma bisküvileri parçalayıp ekleyiniz.
Başka bir tencerede irmik süt ve şekeri kavurunuz.
Koyulaşana kadar karıştırınız. Bu karışımı da bisküvilerin üzerine boşaltıp cam tepsiyi soğuk bir yerde bekletiniz daha sonra buzdolabına koyup bir gün boyunca kesmeyiniz.
HİNDİSTAN CEVİZİ OLMAZSA OLMAZ
Krema için vanilya hariç bütün malzemeler karıştırılıp pişirilir. Piştikten sonra içine vanilya ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremaya toz krem şanti ilave edilerek 5 dakika kadar çırpılır.
Bor cama kedi dili bisküviler dizilir ve üzeri şekerli sütle ıslatılır. Çırpılan krema üzerine dökülür ve vişneler dizilir.
Daha sonra jölesi için malzemeler karıştırılarak pişirilir. Son olarak jöle de üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.
1 gece buzdolabında dinlendirilir. Üzeri hindistan cevizi ile süslenir.
VİŞNELİ TAYFIR MALZEMELERİ
Malzemeler
1 paket kedi dili bisküvi
Kreması İçin;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Jölesi İçin;1, 5 su bardağı vişne suyu1, 5 su bardağı su
5 kaşık şeker
2 kaşık mısır nişastası
1 paket vanilya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder