Pratik şekerpare tatlısı tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

21 Mayıs 2019 Salı

Pratik şekerpare tatlısı tarifi

 Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan şekerpare tatlısını evde kolayca yapabilirsiniz. Nasıl mı? İşte kolay şekerparenin tarifi:
ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı irmik
2 tane yumurta birinin sarısı üzerine
1 paketin yarısı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak pudra şekeri
3 su bardağı un
Şerbeti için;
4 bardak şekere
4 bardak su
2-3 damla kadar limon
YAPILIŞI
Şerbetli tatlıların hamur kıvamında olmaması ve şerbeti tamamen çekmesi için mutlaka hazırlanan şerbetin soğuk tatlının ise sıcak olması gerekir. Bu yüzden öncelikle şekerparenin şerbetini hazırlayıp kenara bırakın.
Sonrasında hamuru hazırlayabilirsiniz. Yumuşamış margarin veya tereyağını bir kaba alıp, yavaş yavaş diğer malzemeleri katarak yapmaya başlayın.
Unu da ekledikten sonra hızlıca kıvama getirip ceviz büyüklüğünde parçalar yapın.
Hazırlanan hamurları yağlı kağıt serili tepsiye güzelce dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çatalla şekil verin.180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan şekerpareleri biraz dinlendirdikten sonra şerbeti dökebilirsiniz.
Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder