Arı sütünün faydaları nelerdir? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

29 Mart 2019 Cuma

Arı sütünün faydaları nelerdir?

Arı sütünün ne olduğunu biliyor muydunuz? Bağışıklığı güçlendirerek kansere karşı vücutta adeta kalkan oluşturan arı sütü hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki arı sütünün faydaları nelerdir? Cildi yenileyen sindirimi düzenleyen mucize besin arı sütüne dair her şey haberin detayında...
Arı sütü, arıların yutak bezlerinde salgıladıkları bir maddedir. Bu süt, bal arılarının; enzimleri, bal özleri ve taşıdıkları milyonlarca çiçek özünden oluşur. Kıvamı koyu sarı ve beyazdır. Tadı ekşidir ve kesin bir kokuya sahiptir. Arı sütünün ürüme organları üzerinde olumlu etkisi vardır. Çünkü içerisinde üremeyi artıran enzim ve hormonlar bulunmaktadır. İçerisinde doğada bulunan bütün vitamin, mineral ve maddeleri barındırır. Arı sütü vücudun temel sistemi olan bağışıklık üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu süt vücudu tüm hastalıkların yanı sıra kanserli hücrelere karşı da korur. Vücudun genel fonksiyonlarını güçlendirerek dayanıklığını artırır. Arı sütü üzerinde halen araştırmalar devam etmektedir. İçerisinde bulunan değerli diğer maddeleri keşfedilmektedir. 
arı sütüarı sütü
ARI SÜTÜ NASIL TÜKETİLİR?
Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde vücudun performansını artırmanın yanı sıra yaşlanmaya meyilli hücreleri de yeniler. Özellikle hormon üretiminde sıkıntı yaşanılan bazı dönemler vardır. Hamilelik ve ergenlik gibi dönemlerdeki hormon gelişimlerini destekleyerek daha sağlıklı çoğalmalarını sağlar. 
Arı sütüArı sütü
ARI SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?
İçerdiği antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini kanserli hücrelere karşı güçlendirir.
Sporcuların kemik yapısını güçlendirerek yaşanma ihtimali olan eklem ve kas ağrılarını önler. Ayrıca ciltlerinde tahriş sonrası enfeksiyon kapma olasılığını da sıfırlar.
Kan basıncını dengeleyerek, damar sertleşmesi ve kalp hastalıklarını önler.
Gece yatmadan önce bir kaşık tüketildiğinde uyku problemini ortadan kaldırır. Aynı zamanda uyurken vücut hücrelerinin daha sağlıklı yenilenmesini destekler.
- Ciltteki yaşlanmaya neden olan hücrelerin oluşumunu engelleyerek, genç hücrelerin sayısını artırır. Aynı zamanda yara, darbe ve çiziklerin iyileşmesini hızlandırır.
arı sütünün faydalarıarı sütünün faydaları
- Vücudun hareket direncini arttırır.
- Kanda bulunan zararlı toksinlerin sayısını azaltarak eklemlerde oluşma ihtimali olan ödemleri engeller.
Anne karnındaki bebeğin bedensel ve zihinsel  gelişimini destekler.
- Hafızayı güçlendirdiği için alzheimer hastalığı riski olan kişilerin sürekli tüketmesi gereken bir besindir.
Mide ve bağırsak faaliyetlerini düzenler, sindirimi kolaylaştırır. Kabızlık ve şişkinlik rahatsızlıkların risklerini azaltır. 
- Kullandığınız şampuanın içerisine iki çay kaşığı eklerseniz. Saç dökülmesini engelleyerek, saçın hacmini artırır.
Arı sütünü normal süt ile karıştırarak cildinize losyon olarak da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder