Kırmızı Lahanalı Karnabahar Turşusu Nasıl Yapılır? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

23 Eylül 2018 Pazar

Kırmızı Lahanalı Karnabahar Turşusu Nasıl Yapılır?

Kırmızı Lahanalı Karnabahar Turşusu Tarifi

Kırmızı Lahanalı Karnabahar Turşusu
Hazırlama Süresi20 dakika

Kırmızı Lahanalı Karnabahar Turşusu Malzemeleri

  • Orta boy karnabahar
  • Küçük boy kırmızı lahana
  • Yarım demet maydanoz
  • Sirke
  • sarımsak
  • tuz
  • su

Kırmızı Lahanalı Karnabahar Turşusu Nasıl Yapılır?

  1. Karnabahar çiçek çiçek ayrılıp, iyice yıkanır.
  2. Kırmızı lahana ve maydanoz ince ince doğranır.
  3. Genişçe bir kabın içerisinde karnabahar,lahana ve maydanoz karıştırılır.
  4. Turşu kuracağımız kabın içerisine tuzlu su ,sirke ve sarımsak koyup üzerine turşu malzemeleri konulur.
  5. Tekrar tuzlu su sirke ve sarımsak konulup tekrar malzemeler konularak kabımız doldurulur.
  6. Ağzı sıkıca kapatılır.
  7. Kuru ve serin yerde bir hafta muhafaza edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder