Kırmızı Lahanalı Karnabahar Turşusu Tarifi
Hazırlama Süresi20 dakika
Kırmızı Lahanalı Karnabahar Turşusu Malzemeleri
- Orta boy karnabahar
- Küçük boy kırmızı lahana
- Yarım demet maydanoz
- Sirke
- sarımsak
- tuz
- su
Kırmızı Lahanalı Karnabahar Turşusu Nasıl Yapılır?
- Karnabahar çiçek çiçek ayrılıp, iyice yıkanır.
- Kırmızı lahana ve maydanoz ince ince doğranır.
- Genişçe bir kabın içerisinde karnabahar,lahana ve maydanoz karıştırılır.
- Turşu kuracağımız kabın içerisine tuzlu su ,sirke ve sarımsak koyup üzerine turşu malzemeleri konulur.
- Tekrar tuzlu su sirke ve sarımsak konulup tekrar malzemeler konularak kabımız doldurulur.
- Ağzı sıkıca kapatılır.
- Kuru ve serin yerde bir hafta muhafaza edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder