Fırında tavuk nasıl yapılır?
Fırında tavuk nasıl yapılır? Fırında tavuk malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli fırında tavuk tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla fırında tavuk tarifi Sofra'da

Malzemeler:
- 8-10 adet Tavuk Baget
- 2-3 adet Patates
- 2 adet Soğan
- 2-3 adet Domates
- 6 diş Sarımsak
- 1 yemek kaşığı Salça
- 1/2 çay bardağı Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı Tuz
- 1 çay kaşığı Kekik
- 1 çay kaşığı Kimyon
Hazırlanış
- Patatesleri ve soğanları iri halkalar halinde doğrayın.
- Tepsiyi yağlayın. Üzerine patatesleri dizin.
- Üzerine halka soğanları ekleyin.
- Soğan ve patateslerin üzerine tavuk bagetleri koyun.
- Domates dilimlerini ekleyin.
- Bir kase içinde 1,5 su bardağı suda salçayı eritin. Baharatları da ekleyip karıştırın. Ve tavukların üzerine kaşık yardımıyla dökün.
- Sarımsakları ilave edin.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 80-90 dakika pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder