patates tarifi… Fırında patates nasıl yapılır?
Fırında patates nasıl yapılır? Fırında patates malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli fırında patates tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla fırında patates tarifi Sofra'da

Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 dal biberiye
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı
- tuz
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın.
- Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.
- Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.
- Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder