Fırında makarna nasıl yapılır?
Fırında makarna nasıl yapılır? Fırında makarna malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli fırında makarna tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla fırında makarna tarifi Sofra'da


- 1 paket kalın çubuk makarna
- 2,5 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
- Tuz,
- karabiber
Hazırlanışı
- Büyük ve derin bir tencereye bol su doldurun.
- İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan geçirerek süzülmeye bırakın.
- Küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin, içine unu koyup tahta kaşıkla karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun.
- Sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı sürdürerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın. El dayanacak kadar ılındığında içine tuz, karabiber koyun ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştırın.
- Fırını 200 derecede ısıtın. Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye döküp bir kaşıkla düzleştirin.
- Üzerine süzülmüş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak düzleyin Kalan sosu üzerine dökün. En üstüne peynir rendesini serpiştirip fırının orta rafında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip 5-10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine karabiber serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder