- Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

6 Aralık 2022 Salı

evde yapılan köfte kadar lezzetli bir köfteyi bulmak neredeyse imkansız. İçerisinde baharatlar evde yapılmanın ayrı huzuru ile lezzetli köfteler hazırlanıyor. Bugün hazırlayacağımız köfte tarifini deneyen herkes çok seviyor. Tarif defterlerinizin baş köşesinde yer alacak bu tarifi evde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.çocukların patates ile sevdikleri köfte tarifini zahmetsiz bir şekilde hazırlayabilir ve sunabilirsiniz. İster öğle ister akşam yemeğinde tüketebilir ve lezzetli sofralar hazırlayabilirsiniz. Yapımı pratik lezzeti şahane olan bu tarifi deneyen herkes çok seviyor. Tadına doyum olmayan bu tarifte damak zevkinize göre malzemelerini ve baharatlarını değiştirebilirsiniz.

Lezzetiyle çok beğenilen köfte tarifi için gerekli malzemeler;

500 gr köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
Tuz


Lezzetli köfte tarifi nasıl hazırlanır?

Tarifimizi hazırlamak için derin bir karıştırma kabı çıkaralım. Karıştırma kabının içerisine kıymayı alalım. Üzerine rendelediğimiz soğanlarını suyunu sıktıktan sonra ilave edelim. Soğanın ardından sarımsakları rendeleyin ve ilave edelim. Ardından 1 adet yumurta kırıp, 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyin. Daha sonra karışıma yarım çay bardağı galeta unu, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon ve damak tadınıza göre tuz koyun. Son olarak bir demek maydanozun yarını güzelce yıkayın ve ince ince kıydıktan sonra iç harcın içerisine ilave edin

Malzemeleri tamamlanan iç harcı güzelce yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini kapatın ve buzdolabında yaklaşık 25-30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen köftelik harçtan ceviz büyüklüğünde alıp elinizle şekil verin. Ardından kızarmak için yağı kızdırın. Köfteleri önlü arkalı olacak şekilde pişirin. Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder