Lezzetiyle Balkanlardan tüm dünyaya nam salmış cevapcici köftesi, 400 yıllık bir geçmişe sahip. Köftenin ismi cevapci, cevabi, cevapi olarak bölgeden bölgeye farklılık gösterebiliyor.
Tadına doyum olmayan bu enfes lezzeti denemek isteyenler için tarifini hazırladık, şimdiden afiyetler...
Tadına doyum olmayan bu enfes lezzeti denemek isteyenler için tarifini hazırladık, şimdiden afiyetler...
Lezzetiyle damak çatlatan köfte tariflerinin başında gelen cevapcici, Balkanlardan tanıdığımız enfes bir lezzet. İsmi bazı bölgelerde farklı farklı anılsa da lezzeti her zaman aynı. Kimi yerlerde malzeme listesi de değişiklik gösterebiliyor. Cevabi, cevapi, cevapcici ya da cevapci isimleriyle bilinen leziz köftenin tarifini sizler için hazırladık, buyursunlar...
CEVAPCİCİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
150 gram dana kıyma
100 gram koyun kıyması
Bir adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karbonat
Bir adet yumurta beyazı
Tuz
Toz biber
Karabiber
100 gram koyun kıyması
Bir adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karbonat
Bir adet yumurta beyazı
Tuz
Toz biber
Karabiber
CEVAPCİCİ YAPILIŞI
Soğanı oldukça minik bir şekilde doğrayın ve fazla suyunu sıkın.
Sarımsakları havanda ezin.
Derin bir kabın içine kıymaları alın.
Tüm malzemeleri kaba aktarın ve yoğurmaya başlayın.
Malzemeler bütünleşince harcı kabın içinden tezgaha alın.
Köfte harcını tezgahta yuvarlayarak ince silindir haline getirin.
Hazırladığınız silindiri streç filmle sarın.
Köfteyi buzdolabında bir gece dinlendirin.
Bir gün sonra köfteleri işaret parmağı uzunluğunda kesin.
Az miktar yağlanmış döküm tavada köfteleri arkalı önlü olacak şekilde kızartın.
Servis aşamasında yanına doğranmış soğan, kaymak, patates kızartması ve biber turşusu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sarımsakları havanda ezin.
Derin bir kabın içine kıymaları alın.
Tüm malzemeleri kaba aktarın ve yoğurmaya başlayın.
Malzemeler bütünleşince harcı kabın içinden tezgaha alın.
Köfte harcını tezgahta yuvarlayarak ince silindir haline getirin.
Hazırladığınız silindiri streç filmle sarın.
Köfteyi buzdolabında bir gece dinlendirin.
Bir gün sonra köfteleri işaret parmağı uzunluğunda kesin.
Az miktar yağlanmış döküm tavada köfteleri arkalı önlü olacak şekilde kızartın.
Servis aşamasında yanına doğranmış soğan, kaymak, patates kızartması ve biber turşusu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder