Çay saatlerinin yanına yakışacak en hafif lezzetlerden biri olan nefis elmalı turtanın en lezzetli halini evinizde yapabilmeniz için tarifini araştırdık. İşte hem pratik hem de lezzetli elmalı turta yapımı...
loading...
Damakta hoş bir tat bırakan elmalı turta, yapımı basit ama en lezzetli tatlılar arasında yerini alır. Sizde misafirlerini en iyi bir şekilde ağırlamak istiyorsanız buyrun elma turta tarifine! İşte nefis mi nefis elmalı turta tarifi...
MALZEMELER
Hamur için:
2 tane yumurta
250 gram margarin
Yarım çay bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
250 gram margarin
Yarım çay bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
İçi için:
4 tane kırmızı elma
5 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
(İsteğe göre çekilmiş ceviz)
5 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
(İsteğe göre çekilmiş ceviz)
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Pudra şekeri
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içerisinde yoğuracağınız hamur için eritilen margarin, yumurta, süt, şeker vanilya ve kabartma tozunu döküp karıştırın. Ardından alabildiği kadar un ilave edip kulak memesi kıvamına gelince iç harca başlayın. Elmaları rendeleyip tencereye dökün ve şekeri ekleyin.
Elmalar suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp tarçın ekleyin. Turtaları koyacağınız kabı hafif sıvı yağ ile yağlayın. Hamurun birazını üst kattaki şeritler için kenara ayırın. Hamuru kaba koyduktan sonra elma harcını da hamurun üstünde yayın. Şeritleri estetik açıdan hoş duracak şekilde yerleştirin ve yumurta sarısını sürün. 180 derecelik fırında pişirdikten sonra üstüne pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder