Kinoalı Kısır Tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

4 Ekim 2018 Perşembe

Kinoalı Kısır Tarifi

Kinoalı Kısır Tarifi

Kinoalı Kısır
Pişirme Süresi15 dakika
Hazırlama Süresi15 dakika

Kinoalı Kısır Malzemeleri

  • 1 su bardağı Kinoa
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 domates
  • Yarım bağ taze soğan
  • Yarım bağ maydonoz
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Kinoalı Kısır Nasıl Yapılır?

  1. Kinoanın kokusunu azaltmak için birkaç kez sudan geçirip iyice yıkayın.
  2. Kinoayı 20 dakika sıcak suda bekletin.
  3. Daha sonra 2 su bardağı su ile suyunu çekene kadar kaynatın.
  4. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  5. Tavada zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurun.
  6. Daha sonra salçayı da ilave edin.
  7. Diğer bir tarafta tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın.
  8. Soğuyan kinoayı bir kaba alın.
  9. Tüm malzemeleri üzerine ilave edin.
  10. Nar ekşisi, limon ve baharatları da ekleyin ve karıştırın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder