Sultan sarması nasıl yapılır? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

10 Ekim 2018 Çarşamba

Sultan sarması nasıl yapılır?


Yapımı oldukça kolay ve sunumu gösterişli bir tarif arıyorsanız bu tatlı tarifi tam size göre. Sadece 5 dakikanızı alacak enfes sultan sarması tarifi...
Özel davetlerinizde misafirlerinize ikram edeceğiniz sunumu şık ve lezzeti yerinde olan sultan sarması tatlısını yapabilirsiniz. Antep fıstığı ile buluşan enfes kakao tadı ve pratik yapılışıyla sofraları zengin gösterecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte sultan sarması tarifi...
MALZEMELER
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
yemek kaşığı kakao
1 litre süt
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı hindistan cevizi
2 paket krem şanti
YAPILIŞI
Geniş bir tencerenin içerisinde un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırın.
Ocağın altını orta ateşte açarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Daha sonra baloncuk baloncuk kaynayan muhallebiye tereyağını ve vanilini ekleyip hızlıca karıştırın.
Kare bir fırın tepsisine kalın bir tabaka halinde hindistan cevizini serin. Üzerine ocaktan aldığınız muhallebiyi eşit miktarda olacak şekilde serin.
Serilen muhallebiyi buzdolabında 1 gece boyunca bekletin. Ardından krem şantiyi hazırlayıp, soğuyan muhallebinin üzerine yayın. Bıçak yardımıyla muhallebiyi eşit dikdörtgen parçalara ayırın.
Bir spatula yardımıyla yavaşça rulo şeklinde sarın. Üzerine fıstık ezmesiyle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder