En kolay cevizli tatlılar le - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

14 Ekim 2018 Pazar

En kolay cevizli tatlılar le

İnsan sağlığına bir çok faydası olan ceviz ile yapılan en pratik ve en lezzetli tarifleri sizler için bir araya getirdik. İşte cevizli en muhteşem tatlı tarifleri...
Hafızayı güçlendirmeden kalp damar tıkanıklıklarına, kan pıhtılaşmasını önlemeden sinir sistemini düzenlemeye kadar vücuda birbirinden faydası olan ceviz aynı zamanda kolesterolün dengelenmesine de yardımcı oluyor. "Yasemin.com" ekibi olan sizler için en kolay cevizli tatlıların tarifi sizler için araştırdık. 
İŞTE 4 MUHTEŞEM CEVİZLİ TATLI TARİFİ...

MALZEMELER
Hamuru için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 su bardağı un
Üzeri için;
İrmik
İçi için;
Çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
5 damla limon suyu
YAPILIŞI
Tatlıyı yapmaya önce şerbetinden başlayın. Şerbeti soğumaya bıraktıktan sonra, hamur malzemelerini ele yapılmayacak hale gelene kadar yoğurun. Hamuru 3 parçaya böldükten sonra elinizle açıp çekilmiş cevizi koydun. Sonda rulo yapın ve tezgahın üzerine irmiği sererek ruloyu yuvarlayın. küçük parçalar halinde ruloyu kestikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızana kadar pişirin. Pişen tatlının üzerine şerbeti ekleyin. Şerbetini çeken tatlıyı servis edebilirsiniz.


MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 bardak süt
1 bardak şeker
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 adet limonun suyu
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 kase kadar ceviz
YAPILIŞI
Derin ve geniş bir kasenin içerisinde şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sütü ve yağı da ilave edip karıştırırken un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek topaklanma olmayacak şekilde çırpın.
Yağlanmış kek kalıbına karışımı döktükten sonra 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
3/4 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
1 adet yumurta akı
1 su bardağı ceviz içi
YAPILIŞI
Zeytinyağını derin bir kabın içerisine alın ve pudra şekeriyle krema haline gelene kadar karıştırın.
Daha sonra üzerine kabartma tozu, unu ve tarçını eleyerek karıştırmaya devam edin.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp üzerine yarım ceviz içi ile süsledikten sonra yağlı fırın tepsisine dizin.
Ardından 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

CEVİZLİ PEKMEZ TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
5 su bardağı su
1 su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pekmez
YAPILIŞI
Su ve nişastayı güzelce karıştırın. Daha sonra pekmez ve toz şekeri de ekleyerek hızlıca karıştırın. Ardından karışımı tencerede kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan tatlıya cevizleri ekleyin. Cam kaseleri sıcak su ile ıslatıp hazırladığınız tatlıyı dökün. Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder