Ayva reçeli nasıl yapılır? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

11 Ekim 2018 Perşembe

Ayva reçeli nasıl yapılır?


Mevsimin meyveleri arasında yer alan Ayva'dan lezzetli bir reçel yapmak ister misiniz? İşte ayva reçelinin adım adım yapımı...
Eylül ayında hasadı başlanan ayvalar Ekim ayında tezgahlarda yerini alacak. Tezgaha ilk gelen taze ayvalar ile lezzetli bir ayva reçeli yapabilirsiniz. İşte tarifi...
MALZEMELER
2 kilogram ayva
1 kilogram şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet çubuk tarçın
YAPILIŞI
Ayvaları güzelce yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Bu adımda ayvanın çekirdeklerini bir kenara ayırın.
Daha sonra ayvaları tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ocağın altını açıp ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Ardından içerisine şekeri, ayvanın çekirdeklerini ve limon tuzunu ilave edin.
Koyulaşmaya başlayan reçelin içerisine tarçın çubuğunu ve karanfili de attıktan sonra kaynayana kadar bekleyin. 5 dakika sonra tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder